Studentska praksa / developer (m/ž)

Osječko-baranjska
31. listopada 2021
Vrsta zaposlenja
studentska praksa
Rok prijave
31. listopada 2021
Kategorija
IT poslovi
[Mono studentska developerska praksa i stipendija FAQ](https://jobs.smartrecruiters.com/MonoSoftware/743999745411378-studentska-praksa-stipendija)

**- Tko se može prijaviti?**

Za Mono developersku studentsku stručnu praksu i stipendiju mogu se prijaviti isključivo studenti računarstva i srodnih područja: Odjela za matematiku i FERIT-a Sveučilišta u Osijeku te sličnih fakulteta i studijskih programa izvan Osijeka.

**- Što ću naučiti na praksi u Monu?**

U sklopu Mono prakse steći ćeš i tehničke vještine i soft skilove. Konkretno ćeš na praksi raditi u timu i na stvarnome projektu. Naučit ćeš razvijati web aplikacije u C# i .NET frameworku (BE) te u JavaScriptu u React frameworku (FE); naučit ćeš raditi s Gitom, bazama podataka (SQL, PostgreSQL), naučit ćeš osnove HTTP protokola, ali i kako popraviti pogreške i dogovarati nove značajke. Uz sve navedeno, kod nas ćeš naučiti i osnove project managementa.

**- Koja predznanja trebam imati za pohađanje Mono prakse?**

Od tebe očekujemo iskustvo u programiranju, osnovno poznavanje web tehnologija i općenito želju za učenjem i usavršavanjem u području novih tehnologija.

**- Koliko traje Mono praksa?**

Mono praksa u pravilu traje oko pet tjedana, odnosno 200 sati.

**- Odvija li se Mono praksa online ili uživo?**

Inače se Mono praksa u pravilu odvijala u našim uredima, međutim, od početka 2020. godine praksa se realizira u potpunosti remote (online), putem Slacka. Uživo ćemo se vidjeti kada ti budemo uručili diplomu, a ako se istakneš, možda ti već tada ponudimo i posao. :)

**- Imam li šansu za zaposlenjem nakon prakse/stipendije?**

Da. Ako praksu uspješno završiš i pokažeš nam da te jednostavno moramo zadržati u našem timu, ponudit ćemo ti posao na poziciji Junior web developera (preko studentskog ugovora). Kod nas ćeš imati priliku nastaviti razvijati vještine i stjecati nova znanja o osnovnim i naprednim tehnologijama (AI, machine learning, deep learning...).

**- Kako se postaje Mono stipendist?**

Sve informacije o stipendijama u tekućoj akademskoj godini potraži [u ovom postu](https://www.mono.hr/2020/10/01/Mono-studentske-stipendije-2020/.).

**- Zašto baš Mono?**

Kroz našu praksu steći ćeš konkretna znanja potrebna za početak rada u struci. Još važnije, imat ćeš priliku učiti od iskusnih i vrhunskih stručnjaka u stabilnoj tvrtki koja kontinuirano raste, niže priznanja te brine o svojim zaposlenicima.

<br>
Posjeti naš website i saznaj više o nama: [mono.hr](mono.hr) i [mono.software](mono.software).

Ova stranica koristi kolačiće.

Kako bi ova web stranica ispravno radila i kako bismo poboljšali vaše iskustvo, koristimo kolačiće. Za detaljnije informacije, molimo pogledajte našu Politiku upotrebe kolačića.

  • Potrebni kolačići omogućuju osnovnu funkcionalnost. Web stranica ne može ispravno funkcionirati bez ovih kolačića i može se onemogućiti samo promjenom postavki vašeg preglednika.