Vijesti

Zašto je mladima teško pronaći posao?

Tržište rada jedno je od najboljih pokazatelja razvijenosti gospodarstva i kulture rada u nekoj državi. Postoji nekoliko različitih segmenata koji se proučavaju vezano uz tržište rada, a jedan od njih je svakako i zaposlenost mladih ispod 25 godina. 
Kada je tim koji razvija projekat za zapošljavanje srednjoškolaca i studenata, Mladirade.hr, krenuo s razvojem projekta, najviše motivacije za projekt našli su iz vlastitog iskustva jer isto kao i većina srednjoškolaca, pronalazak posla za njih bio je gotovo nemoguća misija. Proučavanjem problema dolazi se do poražavajućih podataka kako je Hrvatska po nezaposlenosti mladih 3. u Europi, a ispred nje su samo Grčka i Španjolska. Stopa nezaposlenosti mladih ispod 25 godina 2015. godine u Hrvatskoj bila je 43.5%.* 

Heltism - responsible today, relaxed tomorrow

Heltism - responsible today, relaxed tomorrow

Projekt MladiRade sudjelovao je na brojnim poduzetničkim natjecanjima, a neka od tih natjecanja bila su i Ideja godine koju provodi Srednja.hr te Izbrusi ideju koju provodi Informatički klub iz Ivanić-grada. Na oba natjecanja sudjelovao je i tim Heltism koji nas je oduševio svojom idejom da prošire svijest o važnosti zdravog života i održivog razvoja. Razgovarali smo s osnivačima Heltisma, Larom i Lovrom iz Zagreba.

MladiRade X Studenti Zagreb

MladiRade X Studenti Zagreb

Početkom sedmog mjeseca započeli smo suradnju s Josipom Ištukom, osnivačem stranice Studenti Zagreb s ciljem stvaranja još boljeg sadržaja za mlade koji će od sada moći pronaći još više edukativnog sadržaja i oglasa za posao na našim stranicama.

Ova stranica koristi kolačiće.

Kako bi ova web stranica ispravno radila i kako bismo poboljšali vaše iskustvo, koristimo kolačiće. Za detaljnije informacije, molimo pogledajte našu Politiku upotrebe kolačića.

  • Potrebni kolačići omogućuju osnovnu funkcionalnost. Web stranica ne može ispravno funkcionirati bez ovih kolačića i može se onemogućiti samo promjenom postavki vašeg preglednika.