Heltism - responsible today, relaxed tomorrow

Projekt MladiRade sudjelovao je na brojnim poduzetničkim natjecanjima, a neka od tih natjecanja bila su i Ideja godine koju provodi Srednja.hr te Izbrusi ideju koju provodi Informatički klub iz Ivanić-grada. Na oba natjecanja sudjelovao je i tim Heltism koji nas je oduševio svojom idejom da prošire svijest o važnosti zdravog života i održivog razvoja. Razgovarali smo s osnivačima Heltisma, Larom i Lovrom iz Zagreba.

O osnivačima


Lara Mrzljak i Lovro Firšt učenici su Gimnazije Tituša Brezovečkog u Zagrebu. Ljubitelji su debate, jer kako kažu, ona im pomaže da budu elokventniji i razviju komunikacijske vještine.
Ideja za aplikaciju razvila se spontano, a samim sudjelovanjem na poduzetničkim natjecanjima, shvatili su koliko poduzetništvo može biti zanimljivo i kolike im se prilike otvaraju:
„Nikada nismo mogli ni zamisliti da će nam se tolika vrata otvoriti prvim korakom u svijet startup-ova. Sve je krenulo tokom Uskršnjih praznika kada smo se prijavili na natjecanje Ideja godine gdje smo prošli u prvih 10 ideja u Hrvatskoj. Sama ideja proizašla je iz naše želje da napravimo promjenu u svijetu.“

 

Što je Heltism?


Svakako vjerujemo kako bi Heltism mogao napraviti promjenu u svijetu. Heltism je mobila aplikacija koja putem kamere skenira sastojke proizvoda te prikazuje koje su komponente proizvoda štetne za korisnika i Zemlju te isto tako nudi opciju da kupite isti takav proizvod, ali u zdravijoj varijanti.
„Naš glavni cilj je osvijestiti ljude i ukazati kako treba brinuti o sebi i svojem tijelu dok smo mladi kako bi nam kasnije bilo lakše u životu te želimo ukazati na činjenicu da imamo samo jednu Zemlju te da za nju trebamo brinuti kako ju ne bismo uništili.“

 

Vjeruj u svoj projekt!


Lara i Lovro navode kako su trenutno u fazi prikupljanja financijski sredstava za realizaciju projekta i edukacije. Smatraju ovo najtežim dijelom projekta jer je potrebno mnogo upornosti, čak i onda kada nitko ne vjeruje u vas.
„Najbitnija stvar je vjerovati u svoj projekt u svakome trenutku čak i ako vam neki ne vjeruju, vi morate biti ti koji će prenijeti ideju i uvjeriti ljude jer ako vi ne vjerujete nitko neće. Ako vam u nekom trenutku ne ide, ne smijete odustati jer postoji svjetlo na kraju svakog tunela.“
Cilj je proširiti Heltism globalno, a do tada ustrajat će na njegovom i osobnom razvoju. Vjeruju da je ključ uspjeha ostati čovjek u svemu što rade i učiti na vlastitim pogreškama.


Želimo puno uspjeha ovom mladom timu!

Misliš da je i tvoj prijatelj/ica uzor čiji primjer drugima može poslužiti kao poticajna priča? Javi nam se!:)

Ova stranica koristi kolačiće.

Kako bi ova web stranica ispravno radila i kako bismo poboljšali vaše iskustvo, koristimo kolačiće. Za detaljnije informacije, molimo pogledajte našu Politiku upotrebe kolačića.

  • Potrebni kolačići omogućuju osnovnu funkcionalnost. Web stranica ne može ispravno funkcionirati bez ovih kolačića i može se onemogućiti samo promjenom postavki vašeg preglednika.