Želim razbiti ukorijenjena mišljenja, povezati se s izvrsnim ljudima i zauzeti se za ispravne stvari

On je Dino Kečević, osamnaestogodišnjak, učenik VII. Gimnazije i glazbene škole. Rano ulazi u poslovni svijet i razvija veliku strast prema biznisu, poduzetništvu, ulaganjima i kriptovalutama. 


Prvi poslovni koraci


Možda ste ga zamijetili na LinkedInu, jer su njegove svakodnevne objave potaknule puno reakcija i to čak ne samo među mlađom generacijom.
 „Moja poslovna karijera započela je tako da sam prije nešto više od godine dana našao svoj prvi posao putem LinkedIna i od tada mi se život okrenuo za 180 stupnjeva“. 
Objava u kojoj je tražio posao bila je prekretnica, ali prava popularnost i povezivanje s ljudima došli su kada je započeo s post-a-day prije nešto više od 100 dana.
Dino vidi veliku važnost u tome što dijeli svoja iskustva i mišljenja s pratiteljima na LinkedInu jer tako razbija ukorijenjena mišljenja i stavove.
„Ono što radim na LinkedInu važno je zato što želim razbiti neka ukorijenjena mišljenja i stavove u društvu koji su krivi, želim se zauzeti za ispravne stvari, povezati se s izvrsnim ljudima i iznijeti pogled na svijet, posebice na poslovan, iz moje perspektive. Također, fokusiram se na sadržaj koji publici donosi vrijednost.“
Dino trenutno radi za startup u ZICERU, VeeMee, gdje se bavi Social Media Marketingom, pisanjem, uređivanjem i objavom blogova, upisom klijenata i partnera u bazu podataka te radi na SEO-u.

 

Važnost organizacije vremena


Uz ovoliko obaveza, svakako nas je zanimalo kako pronalazi vrijeme i kakvo je njegovo mišljenje o time managementu:
„Velika je važnost time Managementa. Perfektan balans vremena i obaveza često se pokaže neistinit i nije mi problem priznati da je tako i u mojem slučaju. Vjerujem da često moraš žrtvovati nešto da bi dobio nešto drugo.“
Dino navodi kako za rad i edukaciju u područjima koja ga zanimaju organizira se tako da unaprijed isplanira izdvojiti potrebno vrijeme. Svakako u svim tim obavezama Dini pomaže njegova velika vrlina da se može posvetiti jednoj obavezi i potpuno fokusirano i detaljno ju odraditi. 

 

Podrška okoline


U svemu što radimo bitno je da imamo podršku okoline kako bismo mogli i uživati u onome što radimo, ali o njezinoj podršci ne smijemo biti ovisni.
„Okolina zna biti važna, ali nije presudan faktor. Ako trebaš da ti svaki dan netko kaže nešto motivirajuće i da te potapša po leđima, brzo ćeš odustati kada toga više ne bude ili kada upadneš u teško razdoblje, gdje većina ljudi što slavi kada ti ide dobro, nestane.“
Dino je odlučan u tome da se nastavi educirati i da nastavi svoju poslovnu karijeru, neovisno o odlasku na fakultet. Vidi veliku važnost u obrazovanju i stjecanju radnog iskustva pa tako i savjetuje mladima da rade i steknu radno iskustvo jer će kroz rad naučiti vrijednost vremena, organizacije, edukacije, komunikacije i novca.

 

Misliš da je i tvoj prijatelj/ica uzor čiji primjer drugima može poslužiti kao poticajna priča? Javi nam se!:)

Ova stranica koristi kolačiće.

Kako bi ova web stranica ispravno radila i kako bismo poboljšali vaše iskustvo, koristimo kolačiće. Za detaljnije informacije, molimo pogledajte našu Politiku upotrebe kolačića.

  • Potrebni kolačići omogućuju osnovnu funkcionalnost. Web stranica ne može ispravno funkcionirati bez ovih kolačića i može se onemogućiti samo promjenom postavki vašeg preglednika.